damblagiu scrie:Am vazut ca multi nu au reusit sa ajunga la Ypsario pentru ca nu au gasit drumul sau s-au ratacit. Pentru asta am sa descriu cum se ajunge cu masina acolo. Prima etapa e cea de sosea pana in localitatea Maries. Varianta 1. se face dreapta in Limenaria cum vi dinspre Potos urmarind indicatorul "Maries". Se ajunge la o intersectie in forma de "Y"unde pe stanga e o statie de betoane. Aici se face dreapta. Varianta 2. din Skala Maries (Marion). venind dinspre Limenas se face dreapta pe a 2 intrare in localitate si imediat stanga in asa fel incat se trece pe sub podul respectiv. De aici se merge cam 3km. pana se ajunge la intersectia cu statia de betoane, asta fiind pe dreapta acum. De aici se merge in continuare inca 9-10 km pana in Maries. la intrarea in localitate e o bifurcatie unde se face dreapta, pe o strada ingusta. dupa circa 5-600m se iese din localitate pe un drum forestier bun. Se merge in continuare pe drumul asta pana se ajunge la lacul Maries. De aici seurca in continuare pana la prima intersectie unde se face dreapta. (poza 1.2.) se urca in continuare pana la urmatoarea intersectie unde se face stanga. (pozele 3.4.5.) la urmatoarea se face dreapta. (poze 6.7.8.9). Restul intersectiilor sunt cu drumuri secundare care nu pun probleme in a le deosebi.
Confirm indicatiile de mai sus. Am ajuns azi (august 2022) pana in varful Ypsario cu un Suzuky Jimny de la Potos Rentals si doi copii (2 si 5 ani). Drumul este practicabil cu un off road sau cu o masina cu garda mai inalta. Nu pune probleme deosebite. Ca si comparatie, drumul spre Marble Beach mi s-a parut ceva mai greu, raportat la pante si denivelari.
Pentru a verifica daca drumurile sunt deschise (acum doua zile s-a produs incendiul in Skala Potamia) am sunat la Politia Limenas - +302593022500.
Experienta merita toate eforturile. Atat drumul cat si panorama de sus sunt deosebite!
Multumesc pentru indicatii si drumuri bune tuturor celor care se aventureaza!