Paros...cum fu?
Sa incep cu inceputu'. Acu vreo 6 ani si 17 insule cautam o destinatie de concediu. Pe net, un italian ii tot dadea cu "...belezza di Paros". Mi s-a parut cam obscen, mai ales cand am calculat costurile escapadei - ca de obicei pe ultima suta de ore (Booking is evil
). Da' in poze arata bine, asa ca ramase pentru la anu'. La anu si la cam multi ani, ca de fiecare data aparea ceva de mi se parea ca Paros e fata aia ca sora lu' Arthur. Vorba lunga, da' Paros merita o vizita (pentru cine poate, de preferat in luna septembrie). In mijlocu' lu' iulie e cald de behai. Am citit pe undeva ca nu stiu ce vantu' verii - Meltemi, Imbit, Mistral sau cum l-o mai chema mama lui la cina, bate de te zapaceste si te mai si racoreste, daca rezisti. Acu, e drept ca doua zile din zece a fost ceva vant, dar era pistol cu apa calda fata de ce vant m-a batut in Santorini in aprilie 2014.
Cum mare parte a serilor pe insula le-am petrecut in Parikia, majoritatea pozelor si recomandarilor de zona aia apartin. Oraselul e ca in reclamele cu "vizitati Grecia", alea care au mai ramas prin depozite dupa ce a intrat la tiparnita Santorini. E turistic, cam kitchios pe alocuri, dar e fain si te face sa te simti in Grecia/Ciclade. Atmosfera de vacanta e la ea acasa, lumea e relaxata, nimeni nu alearga, nimeni nu zbiara (ma rog, atunci cand castiga Franta Mondialu' e dezlegare la negri sa zbiere si sa alerge si la gali sa se firitiseasca mai civilizat pe strazi, baruri, taverne si pe unde apuca, probabil si in amintirea vremurilor medievale cand Kastro Paikia era "under Frankish management"). Seara misuna de turisti, dar ziua e cam adormit.
De mancat si baut pot aminti cu placere toate locurile pe care le-am incercat, incepand cu Koralli (creveti mari cu sos de anason si marar, salata de crab), Aeoli (salata "Rocket Parmesan", calamar fraged), Beer House (ospatarii sunt cam aiuriti si portiile cam mici, dar au chestii interesante - spetsofai cu carnati din caracatita, bifteki de pui/curcan, pui marinat in legea lor), Little Green Rocket (mediteraneean-asiatic
, creveti in crusta de cataif si crusta de susan, salata de pepene rosu cu feta si menta, pui picant in lapte de cocos, limonada vietnameza/mojito fara rom), The Coffee Shop (clatite, gaufre cu de toate, Gulden Draak, Pina Colada), Cactus (bere draft si cockteil-uri cu fructe proaspete), Hovoli (cafele si dulciuri traditionale).
Exista si ceva plaja "comunala" - Livadi, dar nu mi s-a parut cine stie ce - e ingusta si sufocata intre port si tavernele de pe faleza de nord care au mese pe plaja.
Astazi ceva poze "peisage" cu Parikia, stradute maine, plaje mai incolo...
20170718 Paros Paroikia Panorama1.jpg 20180717 Paros Paroikia 9.JPG
20180715 Paros Paroikia 3.JPG 20180715 Paros Paroikia 6.JPG
20180710 Paros Paroikia 2.jpg 20180713 Paros Paroikia 8.JPG
20180711 Paros Paroikia 5.JPG 20180715 Paros Paroikia 17.JPG
20180711 Paros Paroikia 4.JPG 20180715 Paros Paroikia 11.JPG
20180715 Paros Paroikia 29.JPG 20180715 Paros Paroikia 27.JPG
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.