de Malex » Sâm Sep 09, 2017 8:32 am
Așa cum a spus și @tannu, nu ai nevoie nici de stație, nici de detector de radar...totul este să nu sari calul..si de când cu roaming free, poți folosi cu încredere aplicații gen Waze care te atenționează unde sunt probleme de trafic, inclusiv filtre ale poliției, dar și multe altele care apar în trafic..în plus, în Grecia de exemplu, detectoarele sunt interzise, iar amenda este foarte mare, plus că există riscul să rămâi pe jos..au dreptul să rețină talonul și numerele de înmatriculare și să aplice o amnedă de 2000 de euro.
Există numeroase avertizări în acest sens, inclusiv pe pagina Consulatului Român: ”NU CĂLĂTORITI ÎN GRECIA AVÂND ÎN AUTOTURISMUL DUMNEAVOASTRĂ APARATURĂ DE DETECTARE RADAR, SAU ALTE SISTEME DE DETECTARE RADAR!!
FAPTUL CĂ DEŢINETI ÎN AUTOTURISM, CHIAR ŞI ÎN TORPEDOU SAU ÎN PORTBAGAJ A UNOR ASEMENEA VĂ EXPUNE LA SANCȚIUNI.
Legea elenă interzice cu desăvârşire folosirea, dar şi simpla posesie în autoturism a unor aparate antiradar, detectoarelor antiradar, alte sisteme de depistare a radarelor.
In acest sens, RECOMANDĂM cetăţenilor români care călătoresc în Republica Elena sa NU deţină in autoturisme detectoare antiradar, aparate antiradar sau alte sisteme de acest gen.
Deţinerea sau folosirea detectoarelor antiradar şi aparaturii antiradar este sanctionata de art. 103 din Codul Rutier elen cu o amenda de 2.000 euro, reţinerea permisului de conducere pănă la 30 de zile, confiscarea actelor autoturismului şi a placuţelor de înmatriculare pana la 60 de zile.”
Îmi aduc aminte că prima dată când am fost în Grecia, cu mașina cumnatului meu, acesta a insistat să meargă cu detectorul de radar, deși nu era nevoie...norocul a fost că la vamă în Grecia, vameșul a fost drăguț și i-a spus că dacă vrea să-și continue călătoria, ar face bine să-l ascundă între bagaje, în portbagaj și să uite de el...altfel rămâneam pietoni...
”Realitatea este o halucinație provocată de lipsa de alcool”