AlinE scrie:ce rapida ai fost! merci! maine o pun in aplicare.
Asa fac si tururile de insula, rapid
Pofta buna!
AlinE scrie:ce rapida ai fost! merci! maine o pun in aplicare.
Am folosât morcoz, țeler, păstârnac, thipăruși dulci, ceapă (tăite-tăite tocate), morareu, petrinjel verde. Păsulă, mai mniculuță da hiartă, on ptic die rișcaș. Le-am împocălit în frunză die cureti morat dar am făcut oareșcâte și în frunză die dyiță.
Piroște cu păsulă by Mircea Groza
"Aista fel die mâncare îl faci iarna când ai și die una și die alta. Amu, după sărbători curethiu îi numa bun, morat binie, ptișca-i afumată, poț punie ș-on dărab die pecie...cum ț-a plăce...amu și ptișca, că o-ai făcut că păsat, că o-ai făcut cu rișcaș, tăt bună a hi, numa să aibă ș-on ptic die carne în ie...
Die oarecumva nu ț-o rămas ptișca după sărbători poț face mâncarea aiasta și cu MAȚU CURULI...
-Ce maț, bunică?
-Mațu curuli! Unii mai domnoși îi zâc mațu gros, noa, dă-le pace, ț-oi spunie odată cum să face și aista că nu-i mare lucru...și cum îț spui, ie o căpățână die curethi, după ce o-ai scos din hurdău, spal-o binie, o poț și lăsa o țâră în apă rece să mai iasă sarea...o tai dup-aceie scrijele, scrijele, da nu tare mânânțele, coată on ceaon mai gros, punie pă fundu lui oarece crenji die morar și die cimbru, nu multie că-i mai zdrobdi niște cimbru și pă la mnișlocu ceaonului...așază on rând die curethi, așe cam la doauă jejite, mai punie o frunză die dafin-doauă, cimbru cum ț-am spus și podiești așe cu scrijeluță die clisă cu cărniță pân ie, mai subțârele scrijelile să să toptească iutie să ungă curethiu. Noa așe! Amu așază ptișca o mațu, afumatie! și oareșce dăraburi die pecie, amu zdrobdiești păstă iele cimbru...nu carecumva să tie schepti să pui sare că sare are bugătă și carnea și curethiu. Iară pui curethi și oarece morar. Sloboz apă caldă, nu multă, numa cât vezi că-i acolo, să nu treacă păstă curethi...Noa amu, pui fideu și după ce începe a hierbe traj ceaonu la marjinea ploaptănului ori îl baji în ler că nu mai ai treabă cu iel tri-patru ceasuri. Când îi gata și îi lua numa fideu ș-or ieși aburii cia pân tătă casa api mintenaș îi ave o poftă die Doamne feri! Da tăt ar mere nainte on feldeț die pălincă...Să-ț hie die binie!"
iuliangrecu scrie:Mai era pe undeva un restaurant cu fetusi (umani) in meniu, daca e sa fie adevarate toate stirile astea, e clar ca ne ducem p... de suflet..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori