Hotel Majestic Mamaia
Dupa foarte multi ani de pauza (indreptatita) de la litoralul romanesc am prins o oferta prin "programul litoralul pentru toti" destul de avantajoasa la H. Majestic din mult prea celebra Mamaia.
Hotelul comunist are camere meschine, aranjate intr-un stil dezorientat (pare munca unei persoane cu personalitate multipla): scaune cu influente orientale, mobilier din pal argintiu, cosuri de rachita rustice si piesa mea preferata dulap cu perdeluta (imi pare rau ca nu l-am pozat), stilul continua si la parter unde sunt de toate: rachita, lemn sculptat oriental, animal print, pereti in cele mai tipatoare culori... Ce sa mai, hotelul ofera de toate pentru toti, mai putin rampe pentru urcat carucioare de copii, sunt unele pentru persoane cu handicap, dar sunt mult prea late cele 2 sine si oricum la capatul lor troneaza cate un ghiveci imens cu arbusti... stilul cere sacrificii!
Dupa ce mi-am cazat vesmintele la dulapul cu perdeluta, bucuroasa nevoie mare de oportunitatea de a-mi tonifica fizicu' prin acrobatii cu caruciorul, am plecat sa explorez teritoriul hotelului care e destul de generos comparativ cu altele si in sfarsit pot sa zic si eu ceva de bine:
- Piscina exterioara decenta, curata, cu sezlonguri gratis, inclusiv o mica piscina pentru copii, mica sala de forta, jacuzzi, sauna, masaj.
- parculet umbros destul de agreabil, dar putin lasat in paragina.
- loc de joaca pentru copii generos si liber, poate pentru ca era destul de departe si ascuns de hotel.
Noi am avut demipensiune si pentru cele 2 mese incluse( mic-dejun si pranz) mai acord inca 2 bile albe:
- MD bogat, aveai de unde alege in fiecare zi cate ceva fara sa te plictisesti;
- P foarte bogat, cel mai mult mi-a placut capitolul ciorbe carora le duc lipsa in afara tarii- erau in fiecare zi 4-5 feluri, inclusiv una afara gatita la ceaun si una pentru bebelusi fara sare (a mancat fara probleme fetita noastra), in plus fata de mancarurile traditionale gatite si salate f bune, afara se faceau gratare si "chinezarii" la wok, plus se aduceau fiebinti mini-lipii pe care era cam bataie )
- cea mai mare bila alba o acord pentru curatenia mancarii, fara senzatia ca se recicleaza mancarea, senzatie pe care am avut-o mereu la bulgari, aici am putut da cu incredere copilului.
- noi am avut si niste bonuri incluse pt masa de seara, care era o mare teapa! Doar cateva feluri de mancare la preturi exorbitante, nu inteleg cum la pranz pot sa faca atatea iar seara nu ai de unde alege. Probabil se bazeaza pe faptul ca au "spectacol" in fiecare seara, in una din seri a venit Anca Turcasiu, in celelalte o cantacioasa locala.
Fiind in cursul saptamanii si inceput de septembrie Mamaia arata bine, spatioasa si neaglomerata, plaja curata cu apa calda. Hotelul in sine are plusuri la partea exterioara si masa, dar si multe minusuri, cu siguranta nu as plati pretul din sezon.