de April » Joi Ian 08, 2015 3:17 pm
Despre Disneyland Paris, din amintiri:
am planificat actiunea din timp, info bune de pe site-ul lor; parca am gasit si statistica cu gradul de aglomeratie si am ales ziua din saptamana cu grad minim de incarcare.
De printat circuitul - sau de luat brosurile de la cine a mai fost, oricum iti dau la intrare, dar e bine sa ai cumva o idee despre in ce anume vrei sa te dai
O zi nu ne-a ajuns sa ne dam in ce voiam, ca am fost si la Studios.
De selectat atractiile portivite varstei copilului; la fiecare obiectiv vezi clar cat de infricosator este, dau cerinta pt. inaltimea min., zic despre claustrofobie, boli de inimia...la primele credeam ca exagereaza. Nu exagereaza.
Daca iti pun doar barele alea pe umeri, inca e bine. Daca iti prind si capul, atunci chiar e nasol.
La unele atractii nu vezi circuitul, intri orbeste, de exemplu la Rock 'n' Roller Coaster, intrarea este acoperita, este intuneric. Te asezi linistit, iti fixezi barele pe piept, capul in suport...iar cand pleci...intai in intuneric, apoi te lovesc si luminile si bubuiala, nu stii ce doare mai rau, urcatul, pravalitul sau efectele. Greu.
de programat circuitul sa prindeti si defilarea personajelor
va trebuie sigur pauza de masa, de tras sufletul
mai va odihniti si in atractii mai blande - cescute, barcute...
la unele atractii iti iei bilet de ordine si revii. Intre timp mai bagi o vizita, un suc.
Dupa pranz mai oboseste lumea, mai se aseaza la masa, atunci sunt mai mici cozile.
de facut poze cu tot ce misca / nu misca. la fata locului le vezi chicioase, butaforii - dar sunt mesteri imperialistii. Totul extrem de comercial, dar ies poze foarte frumoase, au locuri de pozat, bagi capul si te dai personaj, funny, copiii sunt extaziati - daca nu chiraie si nu se cer acasa de oboseala. Apa, sucuri, palariute / sepci care sa nu zboare sau sa nu va para rau daca au zburat. Mantalute de ploaie frumusele se pot cumpara de acolo, "de firma".
Studiourile - merita!
De vazut si evenimentele - din anumite zile, poate va nimeriti. Idem spectacolele, sunt unele permanente, unele ocazionale.
In afara de atractii - in care te dai, sunt obiectivele de vizitat, si alea merita, sunt cu ghidare, povesti frumoase.
Stiu bine sa se vanda, este o industrie - ca la carte.
Chiar daca pe moment esti obosit, tracasat, iti implanteaza amintiri frumoase, te gandesti cu placere, este un must see.
Mai completez daca mai imi aduc aminte sau mai intreaba-ma concret, poate stiu raspunsul.
In orice caz, copilul va fi incantat.
Vacanta frumoasa!